Süper Market İlaçlama

Kasım 8, 2018 Yazan

İnsanlar günlük ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla marketleri tercih etmektedirler. Market tercihlerini yaparken birçok unsur insanları etkilemektedir. Bunlar ürünlerin fiyatı, personelin güler yüzlü ve samimi olması, ulaşımın kolay olması, müşteri hizmetleri ve belki de en önemlisi marketin hijyenik olmasıdır. Marketin hijyenik olması sadece müşteri kazanımı için yapılması gereken bir durum olarak ele alınmamalıdır. Marketin hijyenik olmaması birçok sağlık sorunu ortaya çıkarmaktadır. Alışveriş için gelen kişiler hijyenik olmayan bir ortamda farklı virüslere ve zararlı mikroorganizmalara maruz kalarak hastalanabilirler.
Bu sebep ile marketin hijyenik olmasını sağlamak büyük önem teşkil etmektedir. Hijyenik bir ortam yaratılması için çeşitli işlemler mevcuttur. Bu işlemlerden biri de market ilaçlamadır. Bu işlem markette özellikle depolama alanlarında bulunan her türlü haşere oluşumunu engellemekte ve oluşmuş olan bir durumu yok etmek için kullanılmaktadır. Market sahipleri ne büyüklükte bir işletmenin sahibi olursa olsun bu işlemi yapmalıdır ve tedbirini almalıdır.
İşlem yapılırken duruma uygun ilaç türü kullanılmalı ve markette ya da depoda bulunan ürünlere zarar vermemelidir. Özellikle ilaçlama yapılan alan yiyecek, içecek gibi temel gıda ürünlerinin bulunduğu bir alanda ise ekstra özen gösterilmelidir. Bu alanlar ilaçlanırken yapılacak yanlış ya da hatalı bir uygulama ile o ürünü alıp kullanacak kişi ya da kişiler için önemli sağlık sorunları yaratabilir hatta ölüm ile sonuçlanacak ciddi ve istenmeyen durumlara yol açabilir. İlaçlama işleminin nasıl yapıldığı ne kadar önemli ise yapılma zamanı da bir o kadar önemlidir.Sizlerde müşterilerinizin sağlıklı ortamdan alışveriş yapmasını istiyorsanız HK Çevre Sağlığı ve Haşere Kontrol Hizmetleri olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.